موفقترین دانشآموختههای علوم انسانی
معرفی استورات باترفیلد و استارت آپ اسلک
نویسنده: محمدرضا ملکی
تخمین زمان مطالعه: ۵ دقیقه
استارت آپ اسلک یکی از مهمترین استارت آپهای دنیاست که بیش از ۸ میلیون کاربر روزانه دارد، بیش از ۵۰۰ هزار شرکت از آن استفاده میکنند و بهعنوان یکی از استارت آپهایی که رشد فوقالعادهای داشته یاد میکنند. اسلک یک نرمافزار در بستر ابری است و ابزارهایی بر کار گروهی و خدماتی برای پیشبرد این هدف ارائه میکند. اسلک مخفف Searchable Log Of All Conversation And Knowledge به معنی تمام لاگ های قابل جستجوی مبادلات و دانش است. اینکه مدیرعامل اسلک یعنی باترفیلد -از موفقترین دانشآموختههای علوم انسانی – در ۲۰ سالگی خود درگیر یادداشتهای ویتگنشتاین بوده و حالا در مورد مدیریت دانش فعالیت میکند موضوع ساده و درعینحال جالبی است.
درباره استارت آپ اسلک
این استارت آپ در ۲۰۱۳ برای اولینبار آغاز به کار کرد. ارائه بستر گفتگو و تبادل اطلاعات از طریق اینترنت و ارائه خدمات از طریق پلتفرمهای متفاوت ازجمله خدمات این نرمافزار رو به رشد است.
نقطههای عطف این نرمافزار جدا از سادگی و کاربرد فوقالعاده آن در مدیریت دانش و پیامرسانی گروهی شرکتهاست. در کنار تمام نقاط عطف این نرمافزار، یکی نقاط قابلتوجه مدیرعامل این شرکت یعنی استوارت باتر فیلد است.
استوارت باترفیلد از موفقترین دانشآموختههای علوم انسانی مدیرعامل اسلک دانشآموخته فلسفه از دانشگاه ویکتوریا کانادا و دارای ارشد تاریخ و فلسفه علم از دانشگاه کمبریج است. او یکی از تنها مدیرعاملهای دنیای بزرگ فناوری و وب است که در واقع دانشآموخته رشتهای در حوزه علوم انسانی است.
نقطه ورود او به حیطه فناوری درست به دو سال بعد از فارغالتحصیلیاش در سال ۲۰۰۰ بازمیگردد . او با یکی از دوستانش یک استارت آپ به نام Gradfinder.Com به راه انداختند. بعد از بیرون آمدن از این استارت آپ او بهعنوان یک وب فریلنسر و طراح وبسایت مشغول فعالیت شد. در همین زمان نیز یک مسابقه طراحی وبسایت نیز برگزار کرد که در آن شرکتکنندگان میبایست وبسایتی با حجم کمتر از ۵ کیلوبایت طراحی میکردند.
در تابستان سال ۲۰۰۲، به همراهی دو تن از دوستانش شرکت Ludicorp را در ونکوور تأسیس کرد. این شرکت یک بازی نقشآفرینی آنلاین را بهعنوان محصول نهایی خود ارائه کرد. این بازی هیچوقت ارائه نشد. در عوض این شرکت یک وبسایت به اشتراکگذاری تصاویر به نام Flickr را راهاندازی کرد. در سال ۲۰۰۵ یاهو شرکت لودیکرپ را به مبلغ ۲۰ میلیون دلار خرید و استورات باترفیلد تا سال ۲۰۰۸ بهعنوان مدیرعامل فیلکر در یاهو باقی ماند.
در سال ۲۰۰۹ باترفیلد یک شرکت جدید به نام Tiny Speck را به همراهی دیگران تأسیس کرد. اولین پروژه او در این شرکت بازی ویدیویی چندنفرهی Glitch در سال ۲۰۱۱ بود. این بازی توانسته بود پیشازاین ۱۷٫۵ میلیون دلار جذب سرمایه کند. این بازی در اثر عدم جذب مخاطب گسترده در سال ۲۰۱۲ بسته شد.
پس از شکست بزرگ باترفیلد در زمینه بازیهای کامپیوتری، در سال ۲۰۱۳ ارائه و نشر نرمافزار اسلک را وعده داد. نرمافزاری برای ارتباط تیم بازیسازیای که پیشتر روی Glitch کار میکردند. در واقع او با قدم گذاشتن بر روی خرابههای پروژه گلیچ، خبر راهاندازی رسمی اسلک را اعلام کرد. در سال ۲۰۱۴ اسلک توانست ۶۰ میلیون دلار سرمایه را جذب کند و در راهاندازی اولیه و بعد از گذشت یک سال میزان سرمایه اسلک به میزان ۳۰۰ میلیون دلار در سال ۲۰۱۵ افزایش یافت.
باتر فیلد و شباهتش با استیو جابز
باتر فیلد را میتوان یکی از رهبران بزرگ استارت آپی دانست که شباهت بسیاری با استیو جابز دارد. استیو جابز پیشازاین در آخرین سالهای عمر خود در معرفی آیپد دو گفته بود: ” در دیانای اپل این نکته جای گرفته است که فناوری بهتنهایی کافی نیست، فناوری ما با علوم انسانی پیوند خورده است. این چیزی است که قلب ما را به ضربان واداشته و این چیزی است که در دوران پس از رایانههای شخصی وجود دارد.”
اثر علوم انسانی بر باتر فیلد
باتر فیلد بهنوعی ترکیب علوم انسانی با فناوری است. او درباره مطالعه فلسفه و اثر علوم انسانی روی کارش میگوید: “مطالعه فلسفه به من ۲ چیز را یاد داد: فراگرفتم که چطور بهصورت واضح و شفاف بنویسم و همینطور یاد گرفتم چگونه یک استدلال را بهصورت کامل دنبال کنم که این در بسیاری از جلسات عنصری کلیدی است. هنگامیکه فلسفه علم میخواندم، یاد گرفتم گاهی چیزهایی که فکر میکنیم کاملاً درست است، میتواند اشتباه محض باشد.”
منابع:
https://www.huffingtonpost.com/2014/01/28/the-unusual-college-major_n_4654757.html
دیگر افراد موفق علوم انسانی را بشناسید: اینجا